2022-11-25
返工咁大壓力,出咗糧當然要食靚肉獎勵下自己。呢間燒肉臻之前都食過一次,質素相當高,絕對係放題餐廳不能媲美的。值得一提嘅係呢度有個清酒任飲,十幾種清酒都係任飲,飲夠酒,點汽水都得,一個價錢都係任飲牛肉盛合和人覺得係必叫嘅,肉眼可見,油香層層遞進,由牛舌食到最肥嘅牛腩。個人最鍾意今次嘅牛三角,好嫩滑好有油香👍夾住喺個爐上面車兩車就食得大大塊牛頸脊,上面嘅大理石紋路打卡都癮死人,同樣都係每邊車幾秒就食得。呢塊都係好值得推薦,因為佢油脂同埋肉係好平均,唔會話淨係成口油,但又提供到個嫩滑感除咗食牛,豬雞海鮮都唔少得明太子雞翼可以一路擺爐邊慢燒,基本上燒完牛之後就啱啱好食得,唔洗怕一路等d野熟未豚肉卷就係包泡菜嘅,要燒到佢定形就可以移除竹簽。食咗咁多肥美嘅肉,中間嘅泡菜顯得好清新開胃👍豬大腸個人本身就鍾意食,但平心而論係幾肥嘅,燒一陣就出幾多油。我地鍾意燒耐少少,等到出面帶焦脆,入面好肥美軟身。海鮮就統一交曬畀師傅處理,坐住等食就得鮑魚沾嗰個柚子醬冇得輸,簡單嘅調味就可以襯托鮑魚嘅鮮帆立貝用牛油燒,燒完嘅汁都忍唔住飲曬總結:依舊滿意,個爐好夠火力,野食又高質,環境幾好,門口竟然仲有locker畀我
除咗食牛,豬雞海鮮都唔少得
海鮮就統一交曬畀師傅處理,坐住等食就得
鮑魚沾嗰個柚子醬冇得輸,簡單嘅調味就可以襯托鮑魚嘅鮮
帆立貝用牛油燒,燒完嘅汁都忍唔住飲曬
總結:依舊滿意,個爐好夠火力,野食又高質,環境幾好,門口竟然仲有locker畀我地擺袋