餐廳: 傷心酸辣粉 (金百利廣場)
資訊:

𝐵𝐿𝑈𝐸 𝑇𝑈𝐸𝑆𝐷𝐴𝑌🦋工作壓力大,有時會想食d辣野衝擊一下味蕾😉放工約埋兩個朋友去食麻辣野🤓係香港食麻辣串嘅地方唔多偶然發現傷心酸辣粉銅鑼灣分店有得食😊而且價錢唔貴!最平個Set $88都有20串!🫢麻辣串我揀左BB辣👶🏻已經好夠惹味🏆一定要食呢度嘅豬大腸!佢先係滷水過嘅,再浸上麻辣汁,勁正!✅另外仲揀左蓮藕、百葉結!都係掛汁一流嘅!💪🏻當然唔少得我最鍾意食嘅芝士腸啦😃朋友叫左碗招牌傷心酸辣粉配口水雞😻呢個佢揀左中辣!啱晒重口味人士食呀!辣辣麻麻得超過癮!口水雞無雪味,肉質滑溜爽彈👌味道啱啱好!非常推介!下午茶價連飲品只係$50超級抵食!🫢🫢另外叫左份胡麻手撕雞撈烏冬,手撕雞份量都幾多🤤胡麻醬汁比得一啲都唔孤寒!!!!撈埋啲青瓜同凍烏冬一齊食!呢個餐仲送埋涼粉奶茶🥤茶味香奶味濃 正呀🧡$48/ set我就叫左個特盛米線配冬陰公湯,超多餸包括雲耳,肥牛,墨魚丸,牛丸,大大碗超抵食🙂 $43/ set ( 凍0茶加$3)因為放工放得早,趕得切六點前下午茶時段食,叫到成枱都係野食,埋單只不過係二百幾蚊!CP值真係非常高🤓@sourspicynoodle 📍𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟:傷心酸辣粉
𝐵𝐿𝑈𝐸 𝑇𝑈𝐸𝑆𝐷𝐴𝑌🦋
工作壓力大,有時會想食d辣野衝擊一下味蕾😉
放工約埋兩個朋友去食麻辣野🤓
係香港食麻辣串嘅地方唔多
偶然發現傷心酸辣粉銅鑼灣分店有得食😊
而且價錢唔貴!最平個Set $88都有20串!🫢
麻辣串我揀左BB辣👶🏻已經好夠惹味🏆
一定要食呢度嘅豬大腸!
佢先係滷水過嘅,再浸上麻辣汁,勁正!✅
另外仲揀左蓮藕、百葉結!都係掛汁一流嘅!💪🏻
當然唔少得我最鍾意食嘅芝士腸啦😃

朋友叫左碗招牌傷心酸辣粉配口水雞😻
呢個佢揀左中辣!啱晒重口味人士食呀!
辣辣麻麻得超過癮!

口水雞無雪味,肉質滑溜爽彈👌
味道啱啱好!非常推介!

下午茶價連飲品只係$50超級抵食!🫢🫢

另外叫左份胡麻手撕雞撈烏冬,
手撕雞份量都幾多🤤
胡麻醬汁比得一啲都唔孤寒!!!!
撈埋啲青瓜同凍烏冬一齊食!

呢個餐仲送埋涼粉奶茶🥤茶味香奶味濃 正呀🧡
$48/ set

我就叫左個特盛米線配冬陰公湯,超多餸

CP值真係非常高🤓

@sourspicynoodle

📍𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟:
傷心酸辣粉 (金百利廣場)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室
2022-06-13