2014-06-23
一直以黎,我都比較少食川菜,因為自己唔太食得辣,少少就OK既!呢日再同同事lunch 去左川上龍,今次想一齊試試挑戰少辣水煮魚。可能係少辣的關係,所以都總算挑戰成功,都可以食到魚片同芽菜等配菜,當然要食埋成碗菜飯先得啦! haha... 不過相信再辣D 去到中辣,我未必食到lu....涼冰冰的醉雞,充滿花雕酒的酒香,但食落無咩花雕酒的味道,幸好雞件算嫩滑,總算不過不失!醉雞配搭水煮魚, 一冰一熱,一甜一辣,good pick!值得一提,點lunch set,可以配上菜飯,而且川上龍提供生菜,感覺更加有營!另外,川上龍提供儲印花制度,每點午餐一份即獲印花1個,儲齊10個印花,送午餐一份。同事的儲印花卡已有8個印花,連埋今次2個,下次就有免費午餐一份喇!
呢日再同同事lunch 去左川上龍,今次想一齊試試挑戰少辣水煮魚。 可能係少辣的關係,所以都總算挑戰成功,都可以食到魚片同芽菜等配菜,當然要食埋成碗菜飯先得啦! haha... 不過相信再辣D 去到中辣,我未必食到lu.... 涼冰冰的醉雞,充滿花雕酒的酒香,但食落無咩花雕酒的味道,幸好雞件算嫩滑,總算不過不失!
醉雞配搭水煮魚, 一冰一熱,一甜一辣,good pick!
值得一提,點lunch set,可以配上菜飯,而且川上龍提供生菜,感覺更加有營! 另外,川上龍提供儲印花制度,每點午餐一份即獲印花1個,儲齊10個印花,送午餐一份。