2022-08-03
⚡️必食經典香辣鍋 x 大大杯特飲十二味主打🌶川菜,周圍都有分店,想食真係好方便😛啟德嘉峯匯呢間分店環境好開揚,位置闊落,坐得都幾舒服🤗電子落單,方便快捷,仲非常之彈性,有好多特別要求可以request🫶🏻🌶經典香辣鍋(最少自選5款配料)揀咗牛柏葉、魷魚、薯仔、寬粉及油麥菜,辣度就揀咗小辣!一上菜,有少少嚇親,好大盆呀😍香噴噴🤤咁多樣最鐘意牛柏葉,好入味,爽口又彈牙😋魷魚相對就冇咁入味,不過都幾爽口!薯仔粗切,粉得嚟又有少少口感,喜歡🤤寬粉吸曬啲汁,煙煙韌韌,非常之好食😋油麥菜都幾吸汁,都唔錯!呢個鍋食落好夠味,辣得嚟有啲麻,惹味但又唔會好油,配埋飯一齊食最正😋兩個人食完個鍋都飽咗8成啦,真係份量十足😍必食👍🏻想食咩配料就揀咩,正❗️🐣霸王辣子雞 雞肉份量都幾多,仲有腰果伴碟😍辣子雞好香脆、入味,越食越過癮🤤腰果都好脆!送酒一流🤤🍹熱情果梳打呢杯特飲真係超大杯😍飲落好香熱情果味,唔會太甜,解渴又好飲🫶🏻爽❗️🍺藍妹 有人未去到餐廳已經同我講數話要飲兩枝😂食辣野配啤酒係爽啲嘅😛🍶桂花冰釀 用個🍶裝住,好得意😍倒出嚟少少奶白色,飲落有啲似酒釀丸子嘅甜湯,甜甜地咁,桂花味重,再帶有少少酒味,感覺好
🌶經典香辣鍋(最少自選5款配料)
🐣霸王辣子雞
🍹熱情果梳打
🍺藍妹
🍶桂花冰釀
用個🍶裝住,好得意😍倒出嚟少少奶白色,飲落有啲似酒釀丸子嘅甜湯,甜甜地咁,桂花味重,再帶有少少酒味,感覺好潤胃🫶🏻冰凍、清甜,幾好飲😋
總結💕味道真係幾惹味😋環境都幾舒適~見到都幾多人叫外賣,下次想試下啲Lunch set,好似好抵食咁😍