2021-06-13
川菜對我嚟講又愛又恨😅😅愛係對香辣的刺激,恨係受不了那種辣度,所以好矛盾😆呢日就陪屋企人食佢鍾意既川菜,一到食店就被店名吸引食店好乾淨抽風也做得很好,所以沒有太大陣氣味👍🏻👍🏻自己本身不算食得太辣,所以侍應推介這個烤魚套餐,咁我就揀左酸菜汁湯底,另外選擇幾款配料(牛栢葉、台灣腸、豆腐),咁就來一餐豐富的午餐吧當侍應送來烤魚時,嘩…. 真係好大條呀而且這個爐超方便安全烤魚大條得來,魚肉好嫩滑,又冇乜魚骨,而且酸菜味配魚肉好夾,開胃得來亦都好入味😋😋另外點左我既至愛青椒皮蛋做小食雖然簡單一道小食,但青椒少少辣帶起皮蛋香味另外點了兩款清清地既菜式: 勝瓜雲耳炒豬頸肉,成道菜色水好靚😍好岩呢個夏天食又夠營養,食材新鮮好爽口。清炒芥蘭,爽脆鮮甜另外點了屋企人最喜愛的螞蟻上樹,川菜名菜免治豬肉炒粉絲,肉碎粒及辣椒掛在粉絲上,唔太乾身,每啖食到辣辣粉絲的惹味食川菜點都要啤一啤,大滿足
另外點了兩款清清地既菜式:
食川菜點都要啤一啤,大滿足