2023-11-14 32 瀏覽
今日出開港島,食餐好d對自己先🔸一入門口已經見到嗰幅比明星簽晒名嘅名畫,所以我地都等左一陣先入到坐😌🔸招牌避風塘炒辣蟹 喜記既招牌菜,一上台個香味已經拎哂滿分💯,炒蟹混入咗堆積如山的炒蒜入,只係輕輕咁露出兩隻蟹鉗,蟹肉在蒜山中吸納濃濃既蒜香味,每一啖都非常惹味,而且蟹肉結實,兩個人食一隻啱啱好👍🏻🔸椒鹽特大瀨尿蝦 真係好大隻,有1/3隻前臂咁長,肉質好鮮甜結實,椒鹽加炸蒜,咸香咸香,令到我係咁啜啲殼😂🔸西蘭花蝦球 西蘭花煮到啱啱好爽口,蝦球唔係蝦仁,係真新鮮蝦肉呀,蝦肉彈牙,有口感,配上少少蒜蓉炒已經好下飯🔸薑蔥美國生蠔煲生蠔每隻都煎得乾身唔「水汪汪」,咬落去仲有啲汁咇出嚟,薑蔥調味令到隻蠔鮮味再特出🔸椒鹽焗魷魚 魷魚炸得好鬆脆,新鮮同煙韌彈牙,粉漿薄身,只係輕輕掛上🔸豉椒炒蜆蜆肉飽滿隻隻啖啖肉,同埋好有鑊氣,豉椒汁唔會過稀,掛到上蜆殼食到我走餐廳都仲係人流不絕,超有氣氛💕
今日出開港島,食餐好d對自己先🔸

🔸招牌避風塘炒辣蟹

🔸椒鹽特大瀨尿蝦

🔸西蘭花蝦球

🔸薑蔥美國生蠔煲

🔸椒鹽焗魷魚
魷魚炸得好鬆脆,新鮮同煙韌彈牙,粉漿薄身,只係輕輕掛上

🔸豉椒炒蜆

食到我走餐廳都仲係人流不絕,超有氣氛💕