2023-06-20
隨變火鍋(銅鑼灣登龍街)今日同朋友去銅鑼灣打邊爐,餐廳位於銅鑼灣嘅V Point,好易搵。餐廳環境很有氣派,擁有無敵海景 ,座位十分寛闊, 落地玻璃, 景觀開揚。凡惠顧隨便招牌乾鍋可贈送精選湯底一個。1.原味清湯雞煲半隻$188我哋唔食得辣,所以嗌咗原味嘅清湯雞煲。湯底好多雞件,雞肉嫰滑,大大件,香噴噴。湯底好清甜,好好飲。另外配菜有洋蔥、芫茜同大蒜。之後我哋就嗌咗唔同食材打邊爐,食物款式非常多,任君選擇。2. 牛胸爽$148見到牛胸爽就好想試吓,因為很少地方可以吃到。牛胸爽含有豐富的骨膠原 ,口感爽脆而帶點嚼口, 爽而不韌。佢是牛前肋骨上面的一塊筋膜類的肌肉, 是牛的極品。3. 四寶餃拼盤八粒$68 四寶餃拼盤有雲吞、韭菜餃、魚皮餃同芹菜木耳餃。雲吞大大粒,好飽滿,有好多蟹肉同豬肉,味道鮮甜。韭菜餃都好大粒,韭菜味好香。芹菜木耳餃口感特別,比較爽口。4. 即劏田雞兩隻$68我同朋友都鍾意食田雞,田雞肉質嫰滑,非常可口。5. 油麥菜$38蔬菜方面,我哋買咗油麥菜。油麥菜好脆身,吸滿湯汁精華,非常美味。6 稻庭烏冬$28烏冬份量多彈牙,好飽肚。非常彈牙, 吸收了濃沃的湯味,更惹味。
1.原味清湯雞煲半隻$188
之後我哋就嗌咗唔同食材打邊爐,食物款式非常多,任君選擇。
2. 牛胸爽$148
3. 四寶餃拼盤八粒$68
4. 即劏田雞兩隻$68
我同朋友都鍾意食田雞,田雞肉質嫰滑,非常可口。
5. 油麥菜$38
6 稻庭烏冬$28