2021-11-18
💛講到鐵板飯 通常都認起Pepper Lunch 不過 #時代冰室 都有 #蔥燒肥牛鐵板飯 下午茶時段 14:00-18:00 只係$48 仲要包熱飲😉由於鐵板關係 上菜會耐啲啲 around 5-10 mins 不過真係好惹味😱 佢地同樣都好似Pepper Lunch 咁會上枱時有紙圈圍著 以免被油煙彈親食物方而,肥牛就如相見到 係一般買到嘅美國肥牛份量唔算好多 圍咗一個圈個飯除咗有蔥花 仲有粟米粒 同好多胡椒、黑椒加上佢個燒汁 所以食落好惹味 不過有粟米中和返冇咁膩但係呢。。。食到見底 見到個鐵板 見到冇啲油感覺就有點heavy 😅都係果句啦。。。食茶餐廳都唔會預好healthy 架啦😅😅=====================#黃色經濟圈 #yellowkowloonbay #yellow九龍灣 #hker #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter
不過 #時代冰室 都有
#蔥燒肥牛鐵板飯
個飯除咗有蔥花 仲有粟米粒 同好多胡椒、黑椒
加上佢個燒汁 所以食落好惹味 不過有粟米中和返冇咁膩
但係呢。。。食到見底 見到個鐵板 見到冇啲油
感覺就有點heavy 😅
都係果句啦。。。食茶餐廳都唔會預好healthy 架啦😅😅
=====================