2023-05-22
🎀 Steak & Fries(Starter, Main), 另外可加錢配飲品▫️Starter — Caesar Salad(with Special Caesar Sauce)小蕃茄、羅馬生菜、炸麵包同芝士為主,拌埋沙律醬,份量適中,味道正常發揮~▫️ Main — Aussie Premium Angus Rib Eye($288)▫️ Main — Aussie M6 Wagyu Striploin/Rib Eye($388)Menu一共有兩款扒,我同閏蜜就兩款各一Share,兩款都係揀咗五成熟。上枱嘅時候覺得淨賣相都好吸引,肉肉紅而不太血。其中M6和牛餐廳配搭肉眼同脂肪量較低嘅西冷避免太油膩,食落有驚喜,五成熟肉肉嘅鮮嫩感同肉汁Keep到。安格斯肉眼就油脂感重少少,兩款中個人就比較鍾意西冷,如果鍾意食油花感應該會更欣賞肉眼,但整體嚟講兩款都好味 👍🏼。另一主角薯條調味用上自家製調味粉,少少蜜糖味勁滋味,平時好少食薯條嘅我同閏蜜都一齊清碟 😆,值得一提薯條可以無限Refill,薯條fans應該會特別開心 😂。·中環Café Cosha除咗Regular一至日11-6嘅營業時間外最近
中環Café Cosha除咗Regular一至日11-6嘅營業時間外最近逢禮拜四至日夜晚仲有Steak & Fries。店舖偏小清新風,環境幾温馨,雖然佔地唔大,但店內枱與枱之間嘅距離唔會太密而覺得有壓逼感 👍🏼,晚市時段氣氛都幾chill,好適合想食扒又想casual少少唔想好formal咁去扒房嘅朋友 🤭。食過Steak & Fries覺得有驚喜,且店員態度親切,之後都會想試Regular時段嘅Café Menu 😙。
🧾 需加一服務費
💰 $743.6