2023-05-25
愉景灣酒店度假式Staycation 今次雖然遠少少,不過好有度假feel😎Package 包早餐,海景房,最鐘意係個歐陸式浸浴 🛁 真係好大,加水都加左好耐🤣望住海浸浴好Chill 😎酒店都係sell 親子酒店,有個function room放左瀡滑梯,夾公仔機😂岩哂小朋友放電;仲有真既馬仔可以體驗下😜酒店附近都有其他景點,打卡教堂,心型鎖等😍感覺好似自己離開咗香港咁🤣不過晚餐選擇較少,去左Café bord de Mer & Lounge,因為唔想食太多,冇食buffet,散叫咗法式洋蔥湯同牛扒,法式洋蔥湯好濃味,而且好鹹🥴要飲好多水;而牛扒都算煎得幾香提提酒店只包2支中size 礦泉水,如果要再拎,就要另外收費🧐