2024-02-07 118 瀏覽
話說利東街普遍消費都幾貴🤣行過去隔離大王東街發現咗一家麵食店,意外發現幾好食😍1⃣️切腩四寶撈粗呢個真係好食!!!嗰個腩肉入口即溶嘅感覺,肥瘦分明,而且面底都冇糊之類,幾爽口,我睇咗一下餐牌下面腩肉都要賣成100幾,我仲系默默點呢個吧🤣畢竟多幾樣之余,面都超好食👍🏻2⃣️ 雙拼墨丸雲吞河主打粉面,湯河梗唔能少,一筷子下去,份量仲唔少啵,也系冇煲糊之類,粉面爽口,墨丸雲吞每樣各三,湯唔似味精水,就連平時主張光盤行動嘅我吃完呢碗都系扶牆走出門😆3⃣️酥炸魚皮真係處理好掂,冇腥味,表面乾身,冇沾上過多嘅粉,但係一啖落去咸度適中,呢個真嘅超抵贊!😍4⃣️鮮油奶多呢個我系真嘅冇惗到中間夾咗咁厚一塊黃油,畢竟以貌取人嘅我,一上嚟睇到平平無奇嘅外表仲以為中伏,但系一啖下去,中間奶醬配搭上黃油嘅冰冷,仲有烘過嘅多士,真係好好味🤤(甜食愛好者嘅好評)5⃣️西多士呢個黃油都系一大塊咁俾,仲有一大支蜂蜜隨便你加,中間松軟,融化後嘅黃油+蜜糖😍簡直係減肥路上嘅絆腳石🥲6⃣️鮮忌廉朱古力/鮮忌廉紅豆呢兩個不過不失啦,不過可惜套餐飲品唔能加錢配,所以都系單點嘅🤪畢竟難得過嚟一次,都唔想飲標配好耐冇試過扶牆走🤣畢竟港島份量沒惗到咁足,而且

1⃣️切腩四寶撈粗

2⃣️ 雙拼墨丸雲吞河

3⃣️酥炸魚皮

4⃣️鮮油奶多

5⃣️西多士

6⃣️鮮忌廉朱古力/鮮忌廉紅豆

好耐冇試過扶牆走🤣畢竟港島份量沒惗到咁足,而且見附近店睇到一d食評總系懷著忐忑嘅心情進去,沒惗到仲系俾到驚喜我,見地址睇到9點閂門,不過我哋食到8點半+睇到都準備收鋪清潔,但系冇催人走之類嘅行為,真係俾人感覺幾有好感,加上我哋點得都算多咗,人均都先100出頭,喺港島地區真係算物超所值!!!