2021-12-06 424 瀏覽
今次黎呢間位於灣仔既隱世意大利餐廳食晚飯。門口睇落普普通通,原來隔離有條行仔都有得坐,walk-in都有位,好好彩。7點前有happy hour,叫左兩round 啤酒,甜酒同白酒👍🏻好抵飲。意大利餐我一見到burrata 就一定會叫👍🏻👍🏻,呢個burrata 唔係講笑,份量夠,一切開啲忌廉就流心咁,cheese得黎又夠creamy,必點。下一道菜,spaghetti amatriciana👍🏻,味道幾好,係豬面肉有啲偏肥,不過要油香正宗就唔好諗健康。黎到點可以唔叫pizza,佢可以同一款紅/白汁雙拼,食多個味,要讚。叫左carbonara/crostino👍🏻👍🏻,自家發酵麵團手工pizza一食就知無得輸,下次會試下其他味。****************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 9/10簡評 : 正宗意大利位於灣仔
****************
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食