🌟Spasso Italian Bar & Restaurant🌟嘅老闆兼主廚係意大利人👨🏼‍🍳,提供正宗又美味嘅🇮🇹意大利菜式,有時間仲會親自上菜介紹菜式!🥰店員都好Cheerful,仲教識咗我哋一啲簡單嘅意大利話,同埋手勢!👍🏻🌟Spasso🌟位於帝國中心外嘅尖東美食里匯聚環球美食🌏,與朋友共聚,欣賞維港美景,享受生活!🥰而且仲係動物友善餐廳,可帶🐶小狗坐室外位置!💕🥂House Sparkling White食意大利菜又點會少得酒呢?清爽開胃又夠Relax,嘆住酒食埋Homemade Bread,感覺很Chill!😚🥩Aus Black Angus Beef Tartare鮮刨嘅松露🍄同埋芝士片🧀,加埋鵪鶉蛋,令軟嫩嘅牛肉他他變得非同凡響,高雅得嚟,又香又美味,正!😍🦞Boston Lobster Chowder濃厚嘅龍蝦湯裡面,係滿滿嘅🦞龍蝦肉、🌽粟米粒、同埋意式煙肉🥓,滋味無窮!💗🥟Homemage Ravioli意式雲吞以雞肉作為餡料,配🌿番茜忌廉汁,仲有大量新鮮軟綿嘅Stracciatella芝士🧀,真係好好味!😋🐟Sustainable Norwegian Salmon

🥂House Sparkling White

🥩Aus Black Angus Beef Tartare

🦞Boston Lobster Chowder

🥟Homemage Ravioli

🐟Sustainable Norwegian Salmon

三文魚皮煎到勁香脆,魚肉鮮味!加埋香茅嘅上湯,同埋鮮拆蟹肉🦀,真係鮮上加鮮,推介!😘

🥩Wagyu Beef Cheek Stew

和牛面頰肉煮到極為軟腍入味,輕輕用刀一拖就可以切開!😍和牛嘅濃厚牛脂味同埋肉香完美呈現出嚟!伴碟嘅菠菜🌿、果仁同埋南瓜醬都好正!☺️

🍫Chocolate Lava Cake with Coffee Sorbet🍧

☕️咖啡雪葩夠晒醒神,Mix埋濃厚嘅朱古力醬🍫,同埋流心嘅心太軟同食,真係意想不到咁美味!😇