2022-08-06
收工後直接去到餐廳,餐廳座落於蘭貴坊附近,門口採用開放式設計,室內環境唔算寬敞,一入餐廳映入我眼廉既係一幅放滿酒水既牆壁。比原定時間早左到達,餐廳分開2個Sections,吧台同用餐區,咁早到當然飲杯酒放鬆下一日既勞碌。當晚不是假期前夕,所以客人不算太多。大部分都喺酒鬼,飲杯酒食小食,只要你有order酒、都可以享用小食,有芝士、炸薯波、pizza 等。飲到咁上下就同個waitress 講開始食飯。餐包🍞法包薄脆配黑醋橄欖油一坐低會自動送上加黑醋自由選擇頭盤🥗、芝士Salami火箭菜沙律最底層好齊整咁滿一塊塊Salami中層一條條火箭菜再灑上一片片既芝士片是日餐湯🍲豆苗忌廉湯味道剛好、沒什麼特別主食🥂黑松露藍芝士長通粉芝士包圍每條長通粉、最面層有一塊塊黑松露甜品🍮提拉米蘇底是沾了咖啡的海綿底配上布丁口感既芝士?、表面灑上一層可可粉飲品🍸酒因為我地冇選擇咖啡或茶,最後佢送上一杯濃烈既酒精、清新口腔整體份量足夠,本人食量都中等,如果食哂會過飽,幸得友人幫忙,不用浪費食物,味道偏重口味,適合芝士愛好者及酒鬼,價格中上,朋友聚會飲酒🍻推
飲到咁上下就同個waitress 講開始食飯。
餐包🍞法包薄脆配黑醋橄欖油
一坐低會自動送上
加黑醋自由選擇
頭盤🥗、芝士Salami火箭菜沙律
最底層好齊整咁滿一塊塊Salami
中層一條條火箭菜
再灑上一片片既芝士片
是日餐湯🍲豆苗忌廉湯
味道剛好、沒什麼特別
主食🥂黑松露藍芝士長通粉
芝士包圍每條長通粉、最面層有一塊塊黑松露
甜品🍮提拉米蘇
飲品🍸酒
因為我地冇選擇咖啡或茶,最後佢送上一杯濃烈既酒精、清新口腔
整體份量足夠,本人食量都中等,如果食哂會過飽,幸得友人幫忙,不用浪費食物,味道偏重口味,適合芝士愛好者及酒鬼,價格中上,朋友聚會飲酒🍻推薦。
📍中環雲咸街73號地下