有啲意想不到油塘竟然有一間唔錯嘅日本料理✨餐廳價錢唔貴之餘很貼地🤤有set lunch,拉麵🍜跟小食/🍣🍣壽司加嘢飲都只係幾十蚊就有交易。但係今次我選擇咗散叫,價錢亦都相當相宜👍🏻點咗三文魚刺身、帶子刺身 三文魚非常厚切又大塊,帶子都大粒 有帶甜👍🏻自己覺得刺身一定要夠凍先好食 佢做到✨除咗刺身之外,自己都好鍾意食卷物。分別點咗金龍蝦王反卷🍣、七味軟殼蟹反卷🦀️ 味道不錯因為同行朋友比較鍾意食軟殼蟹,所以再點再左軟殼蟹手卷🤤軟殼蟹熱辣辣 好香脆加埋沙律醬✨✨熱食分別點咗炸墨魚咀🦑,平時雞軟骨就食得多炸墨魚咀,真係唔係度度都有,煙煙韌韌雜粉亦都唔會厚。🍢串燒拼盤,自己認為呢個如果燒得比較乾身會更加好。最後重點咗個燒多春魚,呢個外脆內軟👍🏻

因為同行朋友比較鍾意食軟殼蟹,所以再點再左軟殼蟹
手卷🤤軟殼蟹熱辣辣 好香脆加埋沙律醬✨✨

• 三文魚腩刺身