天氣咁凍,就一心同男朋友諗住去旺角打邊爐。點知想去果間冇哂位,於是就周圍行下-點知就見到呢間!話說每次同男朋友試新野都會中伏,所以都唔敢抱太大期望🤨🤨🤨🤨一黎到見到唔算多人,張張枱都被人訂左。我地walk in就坐左係魚缸隔離。一坐低有位叔叔就黎介紹,先食小菜、刺身,然後雞煲(可添),再有海鮮拼盤打邊爐。我地決定唔加$20任飲(因為選擇唔算多),點知原來可以每位加$8飲茶。☕️第一款小菜- 炒牛柳粒,牛柳粒唔會炒到好韌,唔錯。之後有刺身,男朋友話:「下,咁少既!」我地果時仲唔知原來會食到好飽🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️之後黎燉湯,唔記得左叫咩名但非常非常足料!份量跟人頭,見有啲五六個一枱係有一大煲湯!我地兩個人都有一大盅,每人飲到兩碗!之後到雞煲,份量唔算大,但小辣都已經好辣🤣🤣🤣 同埋呢個煲既花膠係多過雞架!🥰🥰岩哂女仔!開始打邊爐啦!一黎到見到煲湯就心心眼左,係好濃既魚湯!最好既係之後加湯,都真係會加返魚湯而唔係水!煲緊果陣就黎左個海鮮拼盤,都非常新鮮!鮑魚仲郁緊架!龍蝦比想像中新鮮,啲肉好實淨又彈牙,竟然仲有膏!之後收到放題紙,海鮮都有得放題??問左兩次,double confirm左

第一款小菜- 炒牛柳粒,牛柳粒唔會炒到好韌,唔錯。

之後有刺身,男朋友話:「下,咁少既!」
我地果時仲唔知原來會食到好飽🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

我地兩個人都有一大盅,每人飲到兩碗!

煲緊果陣就黎左個海鮮拼盤,都非常新鮮!鮑魚仲郁緊架!

龍蝦比想像中新鮮,啲肉好實淨又彈牙,竟然仲有膏!

之後收到放題紙,海鮮都有得放題??問左兩次,double confirm左- 海鮮都有!得!放!題!

有蟹

仲有好少見既瀨尿蝦😋😋😋

我地食海鮮食到飽,叫左起碼三round海鮮,完全回哂本!有幾款non-海鮮都好值得推薦架!

1. 即炸響鈴
2. 潮洲牛筋丸(彈牙又好濃牛味)
3. 鮮蝦雲吞(我食左八粒😂皮薄又有好多蝦!)

PS 手打丸一般,嗌左一次就決定唔嗌,留肚食海鮮同埋以上果三樣算😋😋😚😚😚

最後最後,like佢地某社交平台就有野送,睇返佢地個page原來會送唔同時令海鮮,今次係送生蠔😍😍😍非常鮮味!

每人有兩隻!

埋單兩位$761,食到捧住個肚返屋企!估唔到今次唔單止冇中伏,仲喜出望外!下次帶埋屋企人去食先🤪

PS 臨走見到有人order椒鹽瀨尿蝦,唔係Menu上但大家可以試下嗌,賣相非常好!

PS2 果度既staff都好親切同健談,多謝你地既招待!
2019-12-04
  • 海鮮拼盤