2023-06-09 38 瀏覽
平日比較少係港晶中心食Lunch,誤打誤撞估唔到搵到驚喜好餐廳。無論服務態度、食材水準或日式居酒屋裝潢等等,係依區嚟講算另眼相看。日式系佈局令人感到寧靜輕鬆舒暢🎑職員有禮☺️ 又會細心講解💯呢個餐包左壽司同蘅麥麵, 先試壽司三品,幾款都係質感出色而且好考刀功的。先介紹章紅魚,其肉質爽口、鮮美咬勁好,是魚生的上等料;拖羅鮮味又帶魚油,香脂的甘香入口即溶;鰆子鯛不屬肥滋滋之感,酸汁卻吊起了它的甜味鮮美,非常美味。吉列炸廣島蠔炸脆口感,外鬆內脆,是一個非常好的配搭,特別好味道! 我個人本身就超愛吃豆製品,所以稻荷蕎麥麵岩曬心水。 甜甜的豆皮和微甜的湯頭都係我杯茶~蕎麥麵完全無過淋既情況,軟硬程度岩岩好。除左以上推介,呢個LunchSet仲配有沙律,漬物,麵豉湯,甜品或者咖啡,真係岩曬超級為食既我!