2013-10-28
平日好少機會行過荔枝角一帶,今日同男友去攞團購,順便周圍貢,貢下貢下去左昇悅廣場個邊搵野食啦!時間太約7點左右,個商場人流唔算多,餐廳都未有人等位,我同男友考慮左一陣就揀左心粥館啦!餐廳環境設計簡單,檯與檯之間唔算闊落,但檯夠大,我地2個人都比張4人檯我地,可能職員們見到我地攞住幾大袋戰利品!講番食物先~我地今晚揀左$138霸王雞餐,餸菜包括一碟雞、一碟自選小菜、飯及飲品(凍飲+$2):主菜:霸王雞豉油汁味,雞肉明顯係冰鮮雞仲係有陣濃濃的雪味,所以我要點好多汁,肉質都係一段,有D"嚼勁"勝在份量夠多,2個人差D食唔晒!主菜:西蘭花班塊都係有陣雪味,又係勝在份量夠多!菜意想不到幾好食,無"叔"味!飯點解要介紹飯?因為佢份量真係好足夠!仲係軟硬適中!飲品應該係沖出來,好既係無藥水味,仲有D果肉咬下!幾好飲,飲完唔口渴!
主菜:霸王雞 豉油汁味,雞肉明顯係冰鮮雞仲係有陣濃濃的雪味,所以我要點好多汁,肉質都係一段,有D"嚼勁"勝在份量夠多,2個人差D食唔晒!
主菜:西蘭花班塊 都係有陣雪味,又係勝在份量夠多!菜意想不到幾好食,無"叔"味!
飯 點解要介紹飯?因為佢份量真係好足夠!仲係軟硬適中!
飲品 應該係沖出來,好既係無藥水味,仲有D果肉咬下!幾好飲,飲完唔口渴!
題外話/補充資料:
雖然食物整體都係一般,只係份量取勝,但係不得不提係店員服務真係好好,除左有一位面口比較忟,一位講野比較高音之外(佢地服務都係幾好既!),個個都笑笑口,好開心!