2015-08-12 2191 瀏覽
同朋友到呢間新開嘅韓國餐廳食晚飯,可能早到啦,七點幾到,唔使等位就有得坐卡位。餐廳裝修幾靚,有啲復古風嘅擺設,同紅磚鋪內牆,枱同枱之間都擺得鬆動,坐得舒服,又唔會趕人走,食完仲可以傾偈!前菜同湯送嘅泡菜好辣(對於一個唔係好食得辣嘅人黎講);涼菜無咩味,不過爽口;湯嘅味道似紫菜滾瘦肉湯,呢個算唔算韓式呢?不過野飲好好飲!!!!呢個雙層草莓柚子沙冰有好濃好香嘅草莓味,柚子味又會滲出黎,仲要個冰唔實,飲到攪得到!綠茶泡沫奶香就幾奶,少少甜,底有啲綠茶粉沉底,飲之前要攪下,可能係我叫咗走冰,味道麻麻呢個卡邦尼粉絲年糕經典咯,完全食唔到忌廉味,令成個餸都無味,年糕又過硬,唔煙靭!芝士拉豬仔骨賣相唔錯,有專人過黎幫手,用芝士卷住啲豬仔骨,之後變成下面副圖豬仔骨有少少辣,唔係好食得辣嘅人都頂得順,肉質鬆軟。但是芝士唔係好得,唔知係咪豬仔骨太濃味蓋過芝士味?雖然個芝士係拉到嘅,但是佢唔香又唔咸,有啲失望。侍應見鍋邊蛋熟,會走過黎提你,又問熄唔熄爐,所以個蛋底嗰層好嫩,表面仲硬硬地,好食!鍋邊嘅粟米都好甜。總括黎講,食物一般,服務幾好,環境一流,又坐得舒服!
幾辣嘅泡菜,不過不失嘅冷菜
前菜同湯送嘅

不過野飲好好飲!!!!
雙層草莓柚子沙冰

卡邦尼粉絲年糕
火焰芝士拉豬骨
火焰芝士拉豬骨

總括黎講,食物一般,服務幾好,環境一流,又坐得舒服!
2015-08-10
$150 (宵夜)
雙層草莓柚子沙冰