2022-07-21
約咗3位靚女會友,其中一位純素食嘅會友介紹了木原。起初聽到個名,以為係中高檔餐廳。來到木原,原來係好親民嘅樓上店。裝修有獨特之處,走年輕潮人路線 👍🏻👍🏻👍🏻我們一行四人👭🏻👭🏻,點了兩個前菜、兩個主菜、兩個甜品。先來一個前菜,七色彩虹🌈沙律🥗碗,彩色繽紛,望到已經好興奮😆 嘩,有比較少用嘅天貝,目蓿,海藻。。。配上甜甜地嘅橙汁醋,甜甜酸酸,絕配!😘😘然後另一個前菜,鹽酥蔬菜綜合併盤,有脆脆羽衣甘藍🥬,雞髀菇🍄。。。一致讚好,第一次品嚐香脆鹽酥蔬菜🥬,好特別,鹹香鹹香,一定要試吓。記得要快吃 🤩主菜選了麻婆豆腐天貝椰菜飯,夜晚唔好食咁多澱粉質,椰菜飯係非常好嘅選擇 👍🏻 豆腐挺身,煎香配上濃醬,友人吃了一口立即讚好😘😘 椰菜飯切得好細,仿真可以呃到愛吃飯嘅食客💪🏻💪🏻💪🏻另一道主菜係紅白腰豆羽衣甘藍貓耳麵,都好大碟,另一位友人吃一口就瞪大眼睛👁️話好味道🤩🤩 用椰漿煮,另一番風味。貓耳麵軟度剛好,煙煙韌韌,有咬口。其實已經吃得好飽,女士總有一個胃空間來消化甜品😅😅 點了lemon cake (鬆化)& crème burlee (有保留)。要讚美所有服務態度非常認真,由我們進門,直至到完
我們一行四人👭🏻👭🏻,點了兩個前菜、兩個主菜、兩個甜品。
要讚美所有服務態度非常認真,由我們進門,直至到完成,有禮貌,又夠 yea 😌 仲有時不時斟水💦💦💦,開心🥳
洗手間在後樓梯,光猛乾淨 😅😅
打咗卡,大快朵頤,bye bye 先 😘