2021-06-05
係聯和墟見到Cafe de Tiffany 人唔多,就入左去試下。餐廳門口有座位方便吸煙或者攜帶左寵物既食客, 裹面裝修都係行工業風,雖然唔係好新,但坐得舒服。見裹面既人多數叫鐵板餐,所以就叫左個紐西蘭肉眼鐵板餐,同牛魔王忌廉意粉。餐湯同餐包最先送到,跟住就凍檸水同熱朱古力。 睇menu 見佢話黑糖包,幾好味又soft, 但就冇某大集團餐廳既黑糖包咁黑。 個白湯就居然有豆腐做配料; 紅湯正常;杯熱朱就好濃,岩晒我!等左陣就上意粉同牛扒,waiter 重好好人幫我淋左汁先再上。首先個牛扒,我揀左5成熟,黑椒汁再加蒜,鐵板配菜有薯條,栗米粒,同洋蔥。 鐵板餐味道正正常常,係比較大塊。 反而個意粉對我黎講比較驚豔,幾彈牙同有掛汁既效果,好味同都幾大碟下。好似好多人都係叫外賣,所以冇人等位既情況下,我地可以傾計傾耐d。到最後重有甜品雪米糍添!飽! 整體個份量都大,一個女仔應該食唔晒一個餐