2019-10-15 393 瀏覽
晚餐想食意粉,聽朋友講過Pici有手造意粉食,決定去試試。餐廳環境比較暗,侍應多是外國人。晚餐有套餐亦可以散叫。我地最後決定叫一個二人轉餐。落左單,侍應好快就奉上用紙袋盛載麵包,我一向對西餐既麵包都有期望,食時要微暖,同埋外脆內軟,呢到既麵包唔暖,亦唔係外脆,好似放左係到好耐咁,有點失望。前菜點左肉丸,賣相唔錯,我無食,老公就覺得味道ok。主菜我地加錢點左黑松露細扁麵同埋墨魚汁結他麵。先上黑魚汁結他麵,一上枱就聞到好香既烤蝦味,隻蝦都幾大隻,肉質都爽,黑魚汁麵食落有點咸香味,唔係只係得墨魚汁色,麵質有咬口,唔會好淋,煮得夠乾身,碟底唔會水汪汪。跟住再上黑松露細扁麵,我個人好仲意食扁麵,第一次食黑松露係一片片鋪係麵上面,個汁剛好掛住每條扁麵,配埋黑松露一齊食都幾夾,個汁其實都幾濃味,但又唔會蓋過黑松露既味,唔錯。套餐包兩杯飲品同兩個甜品。甜品只有兩個選擇,一款係Tiramisu, 另一款係意式奶涷,兩款都點黎試下。奶凍都幾滑,Tiramisu一向都唔係我favor, 試左一啖,味道正常啦。
晚餐想食意粉,聽朋友講過Pici有手造意粉食,決定去試試。
前菜點左肉丸,賣相唔錯,我無食,老公就
覺得味道ok。

套餐包兩杯飲品同兩個甜品甜品只有兩個選擇,一款係Tiramisu, 另一款係意式奶涷,兩款都點黎試下。奶凍都幾滑,Tiramisu一向都唔係我favor, 試左一啖,味道正常啦。

肉丸
墨魚汁結他麵
黑松露細扁麵
意式奶凍,Tiramisu
2019-09-14
墨魚汁結他麵