2024-01-15 1099 瀏覽
今日到Gaia Ristorante呢間西餐廳大快朵頤,真係食到我心花怒放🌸!Buffet Appetisers真係一絕,啲大蝦新鮮得滯,煙三文魚香滑過水,彈牙得嚟香口無比。仲食到一款香蕉燉蛋不得了,軟綿綿甜蜜蜜嘅滋味,正到爆!至於蛋餅嘅驚喜,真係出乎意料,蛋香四溢咁滿足住我每一啖。壓軸嘅Lobster Tagliolini,分量嚟講算係令人心滿意足。龍蝦味道鮮甜,煙韌有勁,每一啖都咁滿足。傍邊嘅蘆筍同蕃茄做配角,都係偷晒光,提升咗整體嘅味道層次感。關於個意粉,煮到啱啱好,吸收晒海鮮嘅精華,我講得出,好味到讓人忍唔住要瞓係度💤!每一次去攞Buffet Appetisers嗰陣,服務員都即刻送上新嘅刀叉,服務細心得嚟又貼心。食完海鮮後,仲有好多款水果等緊我,一樣新鮮,一啖一啖都係自然嘅甜。總結嚟講,Gaia Ristorante絕對係間值得放縱一次嘅好地方,就算價錢有啲高,但偶爾咁嘅享受,都係值得嘅🌟!