餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-27 32 瀏覽
由於之前係旺角食過Yadllie Plate D 炸雞一直心心念念,所以打算2刷🤪上網睇到海之戀開左間新既分店,地點就腳左,所以拿拿臨約埋閨蜜去試下🫶🏻入面環境舒服,座位之間好闊落,燈光光猛,播住Kpop歌,令我地諗返起之前一齊去韓國旅行果陣咁熱血。我地叫左以下食物:玫瑰牛肉炒年糕 $128炒年糕用上石鍋上枱,一埋黎一陣陣焦香牛肉味,入面有年糕同魚糕配以牛肉用玫瑰辣牆一齊炒, 食落甜甜辣辣好正🥰大蔥炸雞 $188女仔最期待既炸雞😎上面鋪左好多蔥絲, 雞肉外脆內裡嫩滑多汁,食落會停唔到口! 還伴有少量番薯薯條和醃蘿蔔,醃蘿蔔食左感覺好似無咁大罪惡感又可以解膩🤪。火灸牛 $98店員會用火槍直接喺你面前燒牛肉,一路燒我肚一路打鼓因為實在太香牛味,食落好重牛味而且油脂分好平均。海軍醬油湯鍋(八爪魚)(韓式辣醬湯底)$228一上枱勁大隻八爪魚睇落仲要好新鮮,個底仲要勁多配料有肉有菜,望到都好豐富🤩 八爪魚咬落好爽唔會韌🥰個部隊鍋既湯配埋食材真係好夾好好食八爪魚煎餅 $128​由於係海鮮控,食落啖啖八爪魚我地都覺得好滿足🥰,個餅仲加埋蔥去煎真係香口到不得了蜜瓜沙冰$68:好大舊cream on t

我地叫左以下食物:
玫瑰牛肉炒年糕 $128

大蔥炸雞 $188

火灸牛 $98

海軍醬油湯鍋(八爪魚)(韓式辣醬湯底)$228

八爪魚煎餅 $128

蜜瓜沙冰$68:好大舊cream on top好吸引飲落香濃蜜瓜味又有濃濃奶香
巨峰梳打$48: 飲一啖發現有粒粒爆珠,加上清新巨峰味真係好fresh

最後真係飽到一個點同時又好滿足🫶🏻有質素既晚餐,絕對會encore