2024-08-01
今日收工同同事book左間專食蟹既餐廳,佢話呢間網上好多人推薦呢間食蟹,一於try try 佢.餐廳裝修舒服寬敞,座位都好大,成餐飯都坐得舒服!豉椒鯪魚油麥菜 - 前菜叫左個油麥菜,加左少少辣椒🌶️同蒜頭炒 ,顏色可見係綠油油 ,十分新鮮 ,而且份量都幾大碟!用佢作為前菜,冇簡錯!避風塘炒辣蟹 - 主菜 就梗係叫蟹啦!我哋叫咗避風塘炒蟹,因為我同朋友都未食過呢間,唔知道辣道如何,就叫左小辣。一上碟 哇!好大個蟹鉗,拆左出黎之後食, 肉質好彈牙結實,好香口,食到舔舔脷😋蒜蓉粉絲蒸蟶子王 - 同朋友一人一隻。蟶子超大隻 一放落口到,蟶子既鮮味充滿住成個口,加埋粉絲同配料,入晒味,十分滿足!#香港美食 #hongkongfood #hongkongrestaurant #hongkongtravel #香港打卡餐廳 #香港 #情侶好去處 #生日餐廳 #foodblogger #foodiehk #hkfoodie #hkblogger #hkig #香港餐廳 #生日好去處 #情侶活動 #香港餐廳推介 #hongkongmusteat #香港旅行 #香港打卡 #情侶好去處 #hkfood #
餐廳裝修舒服寬敞,座位都好大,成餐飯都坐得舒服!
蒜蓉粉絲蒸蟶子王 - 同朋友一人一隻。
#香港美食 #hongkongfood #hongkongrestaurant #hongkongtravel #香港打卡餐廳 #香港 #情侶好去處 #生日餐廳 #foodblogger #foodiehk #hkfoodie #hkblogger #hkig #香港餐廳 #生日好去處 #情侶活動 #香港餐廳推介 #hongkongmusteat #香港旅行 #香港打卡 #情侶好去處 #hkfood #喜記蟹將軍