2022-10-28
今日係尖沙咀行完街見到蠔灣又即興想食蠔就一於外賣試一試落完order後好快有得拎海鮮袋加入乾冰用絲帶綁好🎀再放喺保溫袋職員仲好有心機咁將唔同種類既蠔味清甜口味由淡至濃咁順序排好仲勁溫馨放個檸檬🍋提示由邊食起俾我好細心嘅感覺👍🏻順帶一提, 個拼盤仲放左燈帶可以著燈💡可惜係我食完先記得🙈🙈如果唔係影相仲靚我點左個拼盤分別有🦪Tia Maraa Pearl: 入口順滑帶淡淡海水味🦪Speciales Lambert: 餘韻細膩🦪Krystale: 口感爽脆幼滑, 重蠔鐵味🦪Cocollos: 蠔肉夠鮮甜,海水味又適中 (最鐘意😍)🦪Tarbouriech Oyster (Pinky): 肉質脆口有彈性,肥美非常🦪Gillardeau: 差唔多有成隻手掌長度, 蠔味濃郁且鮮甜, 略帶淡淡榛香果味法國藍蝦: 鮮甜可口北海道活赤貝: 肉質爽厚 車厘蜆: 勁鮮北海道帶子: 新鮮彈牙刺身同生蠔一個字「正👍」💬估唔到外賣都同樣可享受到媲美高級餐廳水準ge頂級美食無論生蠔同刺身無論味道、口感、層次都非常新鮮食到最鮮味嘅生蠔之餘, 又唔駛擔心唔識開蠔,超方便日後想食生蠔同刺身又多一個好選擇😋😋
今日係尖沙咀行完街見到蠔灣又即興想食蠔
就一於外賣試一試
落完order後好快有得拎
海鮮袋加入乾冰用絲帶綁好🎀
再放喺保溫袋
職員仲好有心機咁將唔同種類既蠔味清甜口味由淡至濃咁順序排好
仲勁溫馨放個檸檬🍋提示由邊食起
俾我好細心嘅感覺👍🏻
順帶一提, 個拼盤仲放左燈帶可以著燈💡
可惜係我食完先記得🙈🙈
如果唔係影相仲靚
我點左個拼盤分別有
🦪Tia Maraa Pearl: 入口順滑帶淡淡海水味
🦪Speciales Lambert: 餘韻細膩
🦪Krystale: 口感爽脆幼滑, 重蠔鐵味
法國藍蝦: 鮮甜可口
北海道活赤貝: 肉質爽厚
車厘蜆: 勁鮮
北海道帶子: 新鮮彈牙
刺身同生蠔一個字「正👍」
💬估唔到外賣都同樣可享受到媲美高級餐廳水準ge頂級美食
無論生蠔同刺身無論味道、口感、層次都非常新鮮
食到最鮮味嘅生蠔之餘, 又唔駛擔心唔識開蠔,超方便
日後想食生蠔同刺身又多一個好選擇😋😋