2019-05-19
家中既女皇大人早幾日撒嬌話我好耐無陪佢一盎兩件嘆下茶所以呢日收兩點就叫佢黎接我收工,等我同佢去飲啖茶食個包,嘆返個中式下午茶啦同佢去左公司附近既點心店,幾個同事都話食過覺得ok,所以就黎試下先呢度唔洗加一,茶錢就四蚊位,cp值好似幾高咁啵除左有平日常見既點心之外,呢度仲有燉湯、籠仔蒸飲同特色甜品啵!!!但我地諗住下午茶,唔想食太飽,所以都無叫蒸飯同燉湯,只係每人款左兩款點心share黎食首先黎到既係女皇所揀既“黑松露鮮蝦餃”HKd$32,三粒大大粒既蝦餃外層晶瑩透薄,蝦肉爽彈而有淡淡既松露香,不錯吃喔!之後就到我所揀既“春風得意腸”HKd$35,係點心紙上面既必食之選黎架以米香軟滑既腸粉外皮包住香脆既脆皮同彈牙蝦肉,面層再加上食落卜卜脆既蟹籽,呢個有不同口感既春風得意腸食落都真係幾得意架xppp跟住既“黑金流沙包”HKd$26係女皇話要食既包身鬆軟,蛋黃奶皇餡流心到湧出黎,正!!!最後既“3.6牛乳奶凍太陽蛋”HKd$25就更係深得我心唔單止賣相可愛,牛乳奶凍又滑又濃,估唔到係點心店會食到咁高質既奶凍,真係好有驚喜,超推介!!!!
呢度唔洗加一,茶錢就四蚊位,cp值好似幾高咁啵
跟住既“黑金流沙包”HKd$26係女皇話要食既
包身鬆軟,蛋黃奶皇餡流心到湧出黎,正!!!
最後既“3.6牛乳奶凍太陽蛋”HKd$25就更係深得我心