2013-03-19
應朋友介紹, 去左MINI CLUB食晚飯約左響旺角地鐵站等然後一齊行過去, 不過原來間野同地鐵站有D距離, D1出口比較近少少, 大概10分鐘路程, 如果可以既建議響旺角東火車站落, 行5分鐘就到 一行六人, 被安排坐左響最入既一張枱, 成個包廂咁, 又有盞水晶燈, 好有VIP既感覺HAHA. 提外話, 開餐之前當然要去洗個手, TOILET衛生幾好幾乾淨, 值得加分!!!WAITER首先推介我地試飲兩隻酒, 一紅一白. 因為有個PROMOTION係開一支酒就送8隻蠔/海鮮拼盤, 我地全枱都愛蠔, 揀呢個SET最合適本人覺得白酒幾好味, 酸酸地, 配上生蠔令生蠔個味更加濃郁. 可惜支紅酒就稍為澀左少少友人叫左杯bailey, 但呢杯係溝左7喜既bailey, 第一次飲, 幾特別HAHA生蠔唻喇!!!D蠔唔係好大隻, 不過食落去味道比起美國果D蠔更濃, 而且翡翠螺好爽口, GOOD GOOD GOOD呢盤既特別推介係面包蟹同青口!!! 面包蟹有好多蟹羔!!! 青口亦好清甜, 唔腥本人除左中意生蠔外, parma ham亦都係賣飛佛, 單食會有D咸, 建議呢盤ham連埋烘得脆身既面包同牛
WAITER好好態度, 每樣野食都詳細介紹佢既來源同埋食法
埋單平均每人$250, 真係超抵!!!
臨離開見倒門口一支藍色既香檳, 好令好吸引!!! WAITER話有D藍莓味, 希望下次有機會試下啦