2022-10-25
雖然平時都會自己開下生蠔食,但又多功夫又驚唔夠新鮮,有時間出去食都係交返比啲專家啦😎 𝗢𝘆𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗖𝗼𝘃𝗲睇個名都知係主打生蠔,提供多款法國及各國生蠔,仲有刺身同海鮮料理。見到每枱都會嗌一大盤生蠔,上枱好震撼😳𝐁𝐮𝐛𝐮推介🔥👍 𝙈𝙖𝙠𝙚 𝙔𝙤𝙪𝙧 𝙊𝙬𝙣 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙋𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚𝙧自選海鮮拼盤✨係多款生蠔同海鮮之中揀自己想食嘅❣️ 今次我地就揀咗5款法國生蠔同幾款刺身。餐廳好貼心咁幫我地將生蠔由淡至濃排列:✨ 𝘛𝘪𝘢 𝘔𝘢𝘳𝘢𝘢 𝘗𝘦𝘢𝘳𝘭✨ 𝘓𝘢𝘮𝘣𝘦𝘳𝘵 𝘕𝘰.2✨ 𝘒𝘳𝘺𝘴𝘵𝘢𝘭𝘦 𝘕𝘰.2✨ 𝘓𝘦 𝘗𝘦𝘳𝘭𝘦 𝘕𝘰𝘪𝘳𝘦✨ 𝘛𝘢𝘳𝘣𝘰𝘶𝘳𝘪𝘤𝘩𝘦 𝘕𝘰.1生蠔都好肥美滑溜,食落去初食到海水咸味,隨後而黎嘅係鮮甜😋 而且跟住餐廳嘅次序食,可以食到越黎越濃嘅蠔味,唔會錯過或者浪費任何一隻靚生蠔🦪 👍 燴龍蝦忌廉意粉 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚賣相有點平凡,一食落去大有驚喜🤫 餐廳用上原隻波士頓龍蝦起肉切粒,連橙色嘅龍蝦膏都融入咗意粉之中🦞食落去白汁配上濃濃嘅龍蝦味,令我眼前一亮。龍蝦肉新鮮彈牙,每一啖都食到龍蝦同意粉。👍 法式鵝肝多士 𝙁𝙤𝙞𝙚
𝐁𝐮𝐛𝐮推介🔥
✨ 𝘛𝘪𝘢 𝘔𝘢𝘳𝘢𝘢 𝘗𝘦𝘢𝘳𝘭
✨ 𝘓𝘢𝘮𝘣𝘦𝘳𝘵 𝘕𝘰.2
✨ 𝘒𝘳𝘺𝘴𝘵𝘢𝘭𝘦 𝘕𝘰.2
✨ 𝘓𝘦 𝘗𝘦𝘳𝘭𝘦 𝘕𝘰𝘪𝘳𝘦
✨ 𝘛𝘢𝘳𝘣𝘰𝘶𝘳𝘪𝘤𝘩𝘦 𝘕𝘰.1
👍 法式鵝肝多士 𝙁𝙤𝙞𝙚 𝙂𝙧𝙖𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩
一份4件鵝肝多士🫶 雖然細細件,但鵝肝超厚超肥美,咬落去油香滿溢。脆脆多士搽上意大利黑醋醬,酸甜味道平衡油膩感,食完一件又一件。
📍蠔灣
尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A舖