2019-10-05
之前聽過朋友介紹呢間專食花膠,價錢相宜,話同老公去試下。一去到門口見到師傅即燒乳豬 先知原本乳豬都出名坐低 service都好好 碗碟都好靚好中意打開價錢 花膠菜式有平有貴 但真係好相宜!所以就叫左好多唔同既花膠菜式試下花膠凍 我諗係上海肴肉既朋友 入面真係好多花膠 味道雖然比較淡 但旁邊配左個浙醋啫喱 就即刻唔同哂!繼續食花膠 好似叫濃湯魚子花膠呢個好有驚喜 因為佢印象好似只係百二蚊左右 本身以為應該係平時普通食平d果種爽口花膠 點知佢係稔身有膠質果種 配埋個濃湯好似食緊貴價野咁 仲要好多花膠 絕無欺場 魚子都係真魚子 呢個好值得推介之後到原來都出名既無花果醬乳豬個皮燒得超脆 不過兩個人食就有d太多(p.s.例牌唔止兩件只係為左影靚d夾過碟)之後唔知咩燒銀雪魚又係出奇地好食 首先個擺盤已經好特別 上菜既員工話個魚骨係唔知魚炸起 上面個蟹仔都真係食得 個菜係西蘭花加椰菜花混種 估唔到以為普普通通一碟餸 都整到咁特別 個銀雪魚調味岩岩好 有少少酒味 令到無咁膩 要試下!脆皮雞相比其他菜 係特式方面比較失色 但其實都好好食 個皮又係超脆 肉都好嫩多汁不過之後睇番好似有其他更有特式既雞既菜式
一去到門口見到師傅即燒乳豬 先知原本乳豬都出名
坐低 service都好好 碗碟都好靚好中意
花膠凍
繼續食花膠 好似叫濃湯魚子花膠
之後到原來都出名既無花果醬乳豬
個皮燒得超脆 不過兩個人食就有d太多
(p.s.例牌唔止兩件只係為左影靚d夾過碟)
之後唔知咩燒銀雪魚
脆皮雞
不過之後睇番好似有其他更有特式既雞既菜式可以試
其實已經好飽 但一場黎都要試下甜品
麒麟果花膠凍
又係因為花膠所以忍唔住叫 雖然感覺好怪 未試過花膠甜食 但想講 係好推介既一個甜品同埋好值回票價 幾乎每一啖都係花膠 但佢個味唔搶 其實我諗係食個口感 麒麟果有淡淡既果香味 整體黎講係意想不到既夾同唔滯 係好飽既情況下都輕鬆一個人食哂
芝麻流沙煎堆
好香芝麻味 同埋真。流沙!又係唔太甜唔太漏
總括而言, 呢間餐廳 服務 環境 每樣菜式 即使唔係花膠 都十分出色 好有水準 重點係以呢個食物質素同用料 再加埋地段 絕對性價比高 一定會帶埋家人黎食多次!