約4:30pm黎到,仍然有很多人在排隊。門外的告示板好吸引。進到店內,每個order至少等20分鐘或以上。去到5:00pm基本上已經停止下單,幾個客人來都order唔到了,要來請早。最後一個order都因為唔夠材料要轉雪糕。(luckily not me)音樂是法式優雅的音樂,大致是老闆手機播出來,因為一有電話響就停左。果然係一個人親力親為。[雪糕揀左3.6牛奶。外相好漂亮,但味道一般。雪糕基本沒有牛奶味,頗甜。[用兩面泡芙夾住,中間有粟米片,朱古力,焦糖糖漿。雪糕加朱古力脆脆球口感是增加了。唯覺得味道主要偏甜,沒有太多層次(可能係近last order, 所以皮已經唔脆,粟米皮都唔脆)。希望大家唔好怪我mean🙈只係想講真實感受,仍不得不說老闆好用心製作。因為無提前講take away, 所以雪糕只有攞住,得creme burlee有袋袋住。咁我就直接堂食。[老闆見我食緊雪糕,主動提出幫我放雪櫃,臨走先攞。好貼心呢![這個不得不讚!雖然聽到有客人都覺得好細粒,但一咬落去,是爆醬式 的雲尼拿cream享受。上面的薄皮又脆又甜,好好食。100分。整體而言還是不錯的法式甜品店,要落ord

約4:30pm黎到,仍然有很多人在排隊。

門外的告示板好吸引。

進到店內,每個order至少等20分鐘或以上。

Praline Nior (Japanese condense milk)

雪糕揀左3.6牛奶。
外相好漂亮,但味道一般。雪糕基本沒有牛奶味,頗甜。

用兩面泡芙夾住,中間有粟米片,朱古力,焦糖糖漿。

Creme brulee

老闆見我食緊雪糕,主動提出幫我放雪櫃,臨走先攞。好貼心呢!

整體而言還是不錯的法式甜品店,要落order襯早。

Creme brulee
  • Creme  Brulee