2018-10-31 1539 瀏覽
今日有事入大埔,咁就去試下呢間齋鋪。入去環境平民化,張張枱都有人,咁我就背大門坐係佢張大枱。大枱有圓櫈同有椅櫈,我就坐張有椅櫈,點知收銀亞哥就唔高興,要我坐過d。一,我無阻到人出入。二,好聲好氣d或者加句唔該。我都會感覺似番個客。OK,坐好無人理,自己叫亞姐落單。叫咗個怡香茄子飯。無耐d碟齋就出嚟。但明顯係裝出嚟,d餸菜係煮定加熱。仲要係唔夠熱。味道就一般,入面茄子放面,生菜做底,加上有雜豆小許。另外仲畀我揾到半粒草菇同一又三分一條麵根。唔係難食嘅!不過⋯⋯ 其間有枱客咳咗幾下,我係客都未覺得有問題,但個亞哥又怨起上嚟自己口噏噏。講真人地咳兩下啫,唔使俾面色人睇㗎!$42有湯有飯有碟餸其實唔可以要求d乜。但係大埔,大把餐廳可以選擇,我唔會再去。完。