2008-04-03
本來約左朋友去Ole 食, 點知book 位時佢得a la carte. 睇下食評發覺這裡也幾靜幾好坐, 之後book 左呢度.當日天氣較暖, 如果沿石板街行上來一定會出汗呢!此店位為地庫, 當日是星期六, 好清靜, 成個lunch 都係得兩張檯. 環境淡黃優雅, 好cozy.午市餐牌前菜二選其一, 有菜湯/三文魚沙律, 主菜則有mushroom risotto, parma ham pizza, 和牛仔肉, 還有daily dessert 和飲品.先來麵包籃, 有幾款選擇, 個人最喜歡麵包條, 香香脆脆.三文魚沙律是簡單菜式, 好難失手的, 幾片三文魚, 放在沙律, 不會妹仔大過主人婆.主菜要了Risotto 和pizza. Risotto 賣相好plain, 但味道不錯, 飯不是太要嚼勁, 算頗creamy, 兩個人也可以試到相當多的份量, 不過菇類則少了一點. pizza 味道相較濃些少, 邊位香脆, 不過parma ham 個人覺得伴哈密瓜會更好.甜品有朱古力蛋糕, 厚厚的朱古力我倒有點怕怕, 不過好甜品的朋友們應該幾滿意.平平地的一個意大利lunch, 食物方面都幾好, 耐唔
當日天氣較暖, 如果沿石板街行上來一定會出汗呢!
平平地的一個意大利lunch, 食物方面都幾好, 耐唔耐都可以來一來.