2005-01-08
原來lee間店係要由華蘭路轉到入去太古城道先搵倒, 非常之僻. 店內完全係小店風味. 服務十分之好同有禮, 有個相信係日本人o既staff同個同鄉顧客o係度有傾有講, 感覺十分親切. 店內有d日本雜誌俾你揭下, 又有張我諗係函館夜境o既海報o係牆上. 不過, 冷氣好似唔夠.講番d野食. 嗌左鹽拉麵. d麵係真係同我地係mass production 式o既所謂拉麵店o既出品唔同o既, 唔會一舊舊未散. 口感好彈. d 筍非常好味! 個湯好香, 而且唔令人渴. 不過, 我個人覺得個麵唔夠熱.另嗌左餃子雞翼. lee 個就夠晒新鮮滾熱辣, 好香, 好脆(雞皮), 好味...再嗌燒八爪魚丸. 賣相好可愛, 亦好夠熱, 但食落好香口但冇乜八爪魚o既鮮味, 同埋口感好粉.坐左個零兩個鐘, 除左我同朋友, 只有兩pair香港人o黎過, 其餘全部o係日本人, 除左生意人, 仲有好多一家大細o黎.*有加一服務費
*有加一服務費