2021-01-28 2176 瀏覽
本來冇諗過要寫食評, 咁啱路過見到, 點解自從有youtuber 介紹過依間燒肉店之後, 突然有咁多劣評出現, 感覺好神奇. 利申, 我都係睇完youtube 第一次幫襯, $190/斤叉燒, 我都覺得有啲貴, 但最後都買左$100/半斤嚟試. 我行到門口, 已經有人排隊買燒味飯, 由於我只係想買叉燒, 所以有另一個哥仔問我要咩, 我話我想要半斤叉燒, 佢問我要肥叉定廋叉 ? 我話要半肥廋, 入面負責斬叉燒嘅哥仔再加多句, 咁要肥多啲定廋多啲, 有選擇困難症嘅我, 突然唔識答, 就話正常得喇. 五分鐘車程返到屋企, 未打開都已經香氣撲鼻, 雖然佢砌得有啲亂, 但見到真係顏色好靚, 同肥廋分明. 肥嘅部份好彈牙, 廋嘅部份唔韌,  真係好好食. 一家四口, 唔洗五分鐘KO 晒。我有食過 youtube 中講最貴果間, 相比之前, 果間啲汁真係有啲咸同得個肥字. 點解我話好神奇呢? 因為我買到, 食到, 感受到嘅, 都同人地唔同

. 一家四口, 唔洗五分鐘KO 晒。

2021-01-02
5 分鐘 (外賣自取)