四季園價錢💲: $58/ $60/ $36好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 2.7/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 2/5-觀塘好多台灣菜的餐廳,今次呢間都係之前睇到人地介紹先去試試。一人經營的餐廳位於工廈樓上,見過有人話店主態度好,都有人話唔好。我今次的經驗就偏向後者。假日午市,都接近坐滿餐廳,一入去店主已經話要等15分鐘起碼先可以落單,因爲佢煮唔切。等左大約7-8分鐘後打算問店主落單因爲見全餐廳得返2個女仔的單未做起,睇下打算可唔可以。店主當時的回應係: 唔可以呀 我仲有單未做,就算幫你落單都無意思。(語氣都毫不客氣,感覺係貼錢買難受)。等到真係15分鐘就可以落單啦終於。之後食完要埋單都好怕叫店主lol,怕又被閙。明白一人經營真係好忙碌,之後埋單佢都有問食物質素點,話要我地等唔好意思的説話。如果大家想去食,特別平日lunch time,時間要預得好充裕。-✅起司肉燥飯。呢個好大碗。肉燥比得夠多,撈曬飯都夠😬肉燥偏甜口味,好台的感覺。甜鹹甜鹹的醬油煮成的肉燥好下飯。肉燥夠細,唔會變成肉塊。加溶化左的🧀️有啖啖奶香,估唔到幾夾,食食下幾乎可以食曬!-🆗海苔肉鬆雞腿肉飯
四季園
價錢💲: $58/ $60/ $36
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 2.7/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 2/5

🆗海苔肉鬆雞腿肉飯。手撕雞腿肉係滑的,唔會好似平時手撕雞咁。每一條都有d粗度,調味就比較淡,只係鹹鹹地。海苔肉鬆兩者的比例平均,咁樣撈飯一定好食既。
✅✅玉米起司蛋餅。呢個蛋餅同台灣早餐店的還原度差唔多,超級好食😎 蛋餅外皮有輕輕煎過,係煙煙韌韌軟熟的蛋餅皮,唔會有脆的感覺。入面的起司同粟米都好多好滿,粟米甜甜地加啲溶化左的起司,呢個味道一定好食😚最緊要係有台灣油膏同辣醬比多d味道佢。

成個感覺係好家庭式,屋企出品咁。味道正常唔會好驚艷。呢個價錢係市面上食碗飯都算平,如果態度可以好d一定覺得好食d🤫