(非會員)
2011-02-21 41 瀏覽
差唔多兩點去, 有幾張檯吉既, 因為星期六少好多OFFICE 人士!本身有一件大行李, 入去已經CHOOSE 個完全唔阻人、無人坐又唔係通道路既位置擺低落order, 叫完個waitress 埋黎一下, 一秒後就自己走佐後面收野.落order 變佐同空氣講野.佢收完野行過就話, 得ga la , 聽到,完全無重覆我地叫d 咩落order個waitress 同妳零交流。二. 食到大半, 之後食客突然多了, 另一waitress 要求我把大行李放出通道.剛坐下的兩個SALES 姐姐就已經話俾個咁既中間死位佢地, 前後左右都好鬼逼, 已經話下次唔使幫襯。我完全OK明白人地要做生意, 無問題照做!! 我仲放埋D 自己到讓番條行到既路, 大家就下姐(但其實另人4人檯都有兩個食客用兩個袋霸佐兩個位)食完我都即走, 我俾$ 時個阿姐仲笑住同我講唔該點知我一行轉背就講佢「整舊咁既野黎」仲要我個同行朋友都未起身聽晒入耳.由頭到尾, 我件行李都無OCCUPLIED過佢一個位, 阻佢做一單生意自問銅鑼灣番工, LUNCH 都幫襯過不少次.服務態度使唔使咁AR~我唔係黎受氣野食又唔係特別好,又迫到死, 背

落order 變佐同空氣講野.
落order個waitress 同妳零交流。

二.
剛坐下的兩個SALES 姐姐就已經話俾個咁既中間死位佢地,
前後左右都好鬼逼, 已經話下次唔使幫襯。
我完全OK明白人地要做生意, 無問題照做!!
我仲放埋D 自己到讓番條行到既路, 大家就下姐
(但其實另人4人檯都有兩個食客用兩個袋霸佐兩個位)

食完我都即走, 我俾$ 時個阿姐仲笑住同我講唔該
點知我一行轉背就講佢「整舊咁既野黎」
仲要我個同行朋友都未起身聽晒入耳.

自問銅鑼灣番工, LUNCH 都幫襯過不少次.
服務態度使唔使咁AR~
我唔係黎受氣

野食又唔係特別好,
又迫到死, 背對背食野.

我話以後LUNCH, TEA 叫埋同事都唔幫襯佢啦.

2011-02-19
  • 受氣