呢次係我第一次寫食評但係我都要寫。尋晚book咗諗住去食片皮鴨慶祝生日,一去到已經有一位女經理(男性份打扮)勁惡咁樣叫啲人企喺出邊寫安心出行唔可以入嚟寫,問佢拎筆佢,又話冇然,再話你點解唔可以等陣。入到去叫左啲前菜,叫到第二樣野食又係同一個女經理,用勁惡既語氣話”你等陣啦,寫唔切啊唔使咁急嘅”。之後後左個花雕醉雞,未食過咁難食嘅花雕醉,雞係鞋嘅,花雕味重到好似飲緊Shot,仲要百幾蚊。都諗住叫主菜,餐牌寫明明明可以叫半隻雞,一叫就話依家唔做半隻,咁你都遮住個餐牌丫?帶咗支紅酒嚟,攤牌上面寫開平費係$200,突然之間佢又話加咗價要$250(黑面咁講)。真係激鬼氣,臨時都叫佢取消晒啲食物然之後走人。