2018-11-11 390 瀏覽
從來都無寫過食評,今次真係好不快既經驗,所以比較長篇。 服務態度唔好,野食幾好味都唔會再黎。我係openrice 訂左5位6:00pm, 知道7點定7:30前埋單主菜有7折,朋友大約6點左右到左,侍應就話佢知要7:30pm交枱,因為有折扣。但有朋友要遲少少先到,我地就擔心唔夠時間食,有諗過轉場,侍應都有話如果之後未有新客人可以比我地遲少少交枱。我地先叫左兩個湯,邊飲邊等其餘兩位朋友。侍應就收晒其餘既匙羹,朋友6:40左右到,一坐低就問我地落得order 未,仲話提提我地既時間只係岩岩夠😑,點趕你只少都比1分鐘我朋友睇下餐牌掛😑。落單既時候,叫左兩份扒,兩份都要medium rare,唔係朋友講得細聲定侍應聽唔清楚,問左朋友2,3次係咪3成,朋友都有答佢,之後佢話佢要再覆單以免落錯,有一塊扒佢就落左5成,朋友話要3成。佢就重覆話,所以我要覆單囉😶 講到好似我地唔比佢覆單咁。之後問我地係咪share 我地話唔係,點知佢有同事分左D碟比我地🤔,佢就走黎問我地最後係咪要share, 我地話唔係,就即刻收返晒D碟😒點解好似又係我地做錯咁既,最後我地7:20pm就埋單走人,食完都唔覺自己食左餐飯。

我地先叫左兩個湯,邊飲邊等其餘兩位朋友。侍應就收晒其餘既匙羹,朋友6:40左右到,一坐低就問我地落得order 未,仲話提提我地既時間只係岩岩夠😑,點趕你只少都比1分鐘我朋友睇下餐牌掛😑。落單既時候,叫左兩份扒,兩份都要medium rare,唔係朋友講得細聲定侍應聽唔清楚,問左朋友2,3次係咪3成,朋友都有答佢,之後佢話佢要再覆單以免落錯,有一塊扒佢就落左5成,朋友話要3成。佢就重覆話,所以我要覆單囉😶 講到好似我地唔比佢覆單咁。之後問我地係咪share 我地話唔係,點知佢有同事分左D碟比我地🤔,佢就走黎問我地最後係咪要share, 我地話唔係,就即刻收返晒D碟😒點解好似又係我地做錯咁既,最後我地7:20pm就埋單走人,食完都唔覺自己食左餐飯。其實唔介意你話如果過左鐘會無折,我地自行會衡量。如果我係為左折扣我可以book早D食,夜晚食西餐都係想慢慢嘆,靜靜地朋友傾下計。

其間黎左枱新客,佢既態度完全唔同,又介紹餐單,又笑笑口。老實講你餐廳做優惠都係想多D人黎食過好味,再返轉頭幫襯。而家唔係我迫你比折扣我喎,去養xx 打邊爐,人地都有折扣,但人地唔會摧你埋單,過左鐘咪比正價囉。佢D野食係唔錯嫁,但你咁既態度,有朋友請我都唔會去食。
2018-11-10