2024-01-09
呢間Cafe剛由爆紅網店轉型實體店已經吸引咗好多慕名而來的客人,阿女們也是其中想去幫襯的一員😃。星期六我們一家四口等咗個幾鐘終於才可以入到去幫襯。滿懷期待order咗3個main course, 4 杯drink和兩件dessert。Main course:叉燒滑蛋酸種麵包😅鹹蛋黃大蝦扁意粉🦐豬柳bell (玉子、豬柳、雙層芝士)bagel 🥯Dessert:季節限定香印提子冧酒卷蛋抹茶- 丸久小山園-青嵐Drink:Hochicha Latte☕️Matcha Latte (hot & cold)🍵🥣Flat White ☕️食物嚟到第一個印象有啲失望, 就係主菜不似預期。叉燒滑蛋酸種麵包明顯和我們看見之前客人食的份量有頗大的差距,叉燒份量少之餘麵包也太薄,不過叉燒尚算好味。鹹蛋黃大蝦扁意粉略嫌蛋黃不夠多。豬柳Bagel 則沒有什麼特別!至於甜品和飲品則非常滿意!香印提子冧酒卷蛋酒味非常香濃,而且提子香甜多汁。另一款抹茶蛋糕看似簡單,但抹茶味道濃郁而且不太甜。兩款甜品都好食。Latte 拉花好精美唔捨得飲,入口順滑,Matcha 和 Hochicha 都唔錯,但覺得Hochicha 略勝
Main course:
叉燒滑蛋酸種麵包😅
鹹蛋黃大蝦扁意粉🦐
豬柳bell (玉子、豬柳、雙層芝士)bagel 🥯
Dessert:
季節限定香印提子冧酒卷蛋
抹茶- 丸久小山園-青嵐
Drink:
Hochicha Latte☕️
Matcha Latte (hot & cold)🍵🥣
Flat White ☕️
至於甜品和飲品則非常滿意!香印提子冧酒卷蛋酒味非常香濃,而且提子香甜多汁。另一款抹茶蛋糕看似簡單,但抹茶味道濃郁而且不太甜。兩款甜品都好食。Latte 拉花好精美唔捨得飲,入口順滑,Matcha 和 Hochicha 都唔錯,但覺得Hochicha 略勝Matcha。
如果下次再嚟會只食甜品和飲嘢,而且仲要揀非繁忙時段避免長時間等候,最好兩個人就好,因為店內主打二人枱,四人枱只有三張,難怪我哋要等咁耐!
除咗甜品和飲品滿意外,侍應的服務都要比讚👍