2020-11-27 271 瀏覽
今日係一個溫暖的一天,放自己一日假期,係開飯搵緊食咩早餐好,心入面有幾個感覺,寧靜,悠閑,慢活。第一次嚟Kenon Cafe,因為開飯寫8:30am開門,8:50到達,推門入到店里面,個姐姐呆左望住,原來佢地正式9am先開門,當時佢地都仲未食早餐,不過依然好溫暖咁招呼我坐底,幫我點左食物先,等左無幾耐就有得食啦,其實慢少少都吾緊要,今日我都想節奏慢一點😌點左個C餐(有機燕麥片配乳酪伴多士,個名好似係咁🤣)+杯忌廉鮮奶咖啡食物質幾好,咖啡好似比平時既少d甜,我平時飲開齋啡,少d甜都岩我口味☺️之後就開電腦,可能係office hour,全程cafe都吾滿人,可以靜靜咁處理下整理下心情,又吾會覺得被趕走既感覺,比起星字頭多了一份和諧感覺👍🏻再點左杯熱朱,打下字,望下街外,加上鄉村feel既音樂,真係有少少surprises ,係銅記,放假臨時搵到間岩心意既cafe😊(題外話,因為坐窗邊,望到馬路,有時十分鐘見到同一架車係面前經過幾次都幾有趣,因為耀華街/霎東街實在太難停車)想一個人,但又吾想太寂寞;想慢活下,但又吾想對住四面牆;想飲杯野超(chill)下,但又想坐耐啲(依度有wifi同叉電提

想一個人,但又吾想太寂寞;想慢活下,但又吾想對住四面牆;想飲杯野超(chill)下,但又想坐耐啲(依度有wifi同叉電提供),依度可以係一個選擇🧑🏻‍🌾