2019-05-08 72 瀏覽
朋友仔帶左我去呢間新開張既西餐廳食飯。餐廳唔係話好大間,為了可以用心去製作每道菜式🥂等我地可以慢慢享受一下。同朋友黎傾計食飯岩哂!前菜:🐖 西班牙農場直接運送既Iberico Ham由橡果飼養 前腿36月熟成.🐖Iberico 含有豐富既油脂,好有光澤,食落好香,夠哂濃味😋配埋烘到脆卜卜既多士,就岩哂喇!!餐廳仲可以任食 沙律🥗同黑松露薯條🍟🤤新鮮清爽既沙律🥗,以黑醋同香滑既橄欖油調味,食落好清新開胃!香脆既粗薯條撈入黑松露醬一齊炸🍟味道夠哂香濃,夠哂滋味呀!🤭食唔停口!呢個湯好好飲呀👍👍🤤香蒜西班牙橡果飼養黑毛豬臘肉腸炒虎蝦🦐以香蒜同臘肉腸一齊炒,臘肉腸鹹香味好重,令到虎蝦炒到好香夠哂味道!臘肉腸食落都幾爽肉,味道濃烈,食落果然同普通臘肉相比係幾咁唔同。👍虎蝦大大隻,仲好爽口彈牙🤤夠新鮮。🐂燒濕熟成美國牛肩排配醋青醬 🥩廚師👨🏻‍🍳將道菜放到好靚。 牛肩排唔會話燒到好熟,濕濕地既肉質超嫩又多肉汁。配了醋青醬令到個牛味更加突出,酸酸味味又幾好味👍好鐘意個醬汁。☺️🐖加拿大豬鞍扒🐷起初都擔心會好鞋好韌,點知又唔會喎!反而食落豬鞍扒好juicy又爽肉。仲有啲脂肪,唔會話好瘦,好香口🤤🤤甜品🍮
朋友仔帶左我去呢間新開張既西餐廳食飯。
餐廳唔係話好大間,為了可以用心去製作每道菜式🥂
等我地可以慢慢享受一下。同朋友黎傾計食飯岩哂!

前菜:
🐖 西班牙農場直接運送既Iberico Ham
由橡果飼養 前腿36月熟成.🐖

餐廳仲可以任食 沙律🥗同黑松露薯條🍟🤤

呢個湯好好飲呀👍👍🤤

香蒜西班牙橡果飼養黑毛豬臘肉腸炒虎蝦🦐

虎蝦大大隻,仲好爽口彈牙🤤夠新鮮。

🐂燒濕熟成美國牛肩排配醋青醬 🥩

廚師👨🏻‍🍳將道菜放到好靚。
牛肩排唔會話燒到好熟,濕濕地既肉質超嫩又多肉汁。

🐖加拿大豬鞍扒🐷
起初都擔心會好鞋好韌,點知又唔會喎!
反而食落豬鞍扒好juicy又爽肉。

仲有啲脂肪,唔會話好瘦,好香口🤤🤤

甜品🍮:🍴芝士蛋糕🍰 夠哂濃既芝士味🤭食完真係好飽。

剛好飲一飲杯 伯爵茶 解解膩先😆