2021-03-06 44 瀏覽
當食堂終於解放,各方好友即刻相約出去走幾場飯局。今日既中環真係多人返好多,亦等左幾分鍾就可以入座。入座時見到鄰桌有個燒得好靚既燒物,所以我地都忍唔住叫餐,加左30要左串鰻魚,估佢唔到咁掂,燒得香脆,醬汁又無搶鰻魚味,非常好食!食完真係返尋味,約定埋下次要再黎食🤣。另外叫左個限定既軟殼蟹辣味拉麵,軟殼蟹炸得非常脆,肉質幾好,無漏油嘅情況,炸物水準亦相當出色。至於拉麵,麵係一貫踏踏實實。另外亦叫左個招牌雞湯沾麵,湯頭麵幾濃,有點係日本食雞湯邊爐打到最後加飯果個湯頭既感覺,而配料麵非常好食,慢煮雞肉完住唔洗咬,軟綿綿咁,不過沾麵既濃厚度令我地好快塞飽左,真係兩個女仔黎講太大份,最後麵食淨左小小。值得一提侍應姐姐非常友落,每上一碟食物麵盡心講解,非常周道。

燒鰻魚
燒鰻魚