🐭 米奇老豬Vol. 309 🐷[One Poke Rock]雖然老豬成日見人食poke bowl食得好開心但一直都未的起心肝去試今次 @one_poke_rock 邀請老豬去try仲試埋神秘menu 2月先會正式推出嘅牛bowl 🍚餐廳環境舒適 平日夜晚入座率大概一半同friend傾計chill下都唔錯👍🏻.🐖🐖《我全都要》🐖🐖 🛑8.6/10🛑 💰$123 + $3轉藍花梅子飯💰呢款有齊三文魚、吞拿魚、蟹子、牛油果食落幾新鮮 啱曬係大胃王嘅老豬細佬 有d灑喺面嘅芝麻好香好夾三文魚/吞拿魚 🐟 仲有惹味嘅香菇同埋紫洋蔥增加口感最特別就係個wasabi蛋黃醬 食得出山葵嘅香 但唔會攻鼻 👃🏻有別於一般壽司飯蘭花梅子飯保留左壽司醋嘅微酸仲加左淡淡嘅梅子甜香 💜開胃得來仲好啱打卡添!.🐖🐖《隔山蛋牛》🐖🐖🛑9.2/10🛑 💰$105💰呢個老豬搶先試到頭啖飯 😎慢煮牛柳粒肉質鮮嫩唔韌 唔會有肥膩感溫泉蛋超流心 🥚 加埋個世一wasabi mayo醬 啱曬撈飯 枝豆、車厘茄都好夾~反而🥦就唔算好夾 果日同老闆傾完佢地最後決定轉彩椒 應該會爽口多汁d~老豬daddy仲話要自己去encore添 🤭
🐭 米奇老豬Vol. 309 🐷
餐廳環境舒適 平日夜晚入座率大概一半
同friend傾計chill下都唔錯👍🏻
🐖🐖《我全都要》🐖🐖
🛑8.6/10🛑 💰$123 + $3轉藍花梅子飯💰
呢款有齊三文魚、吞拿魚、蟹子、牛油果
食落幾新鮮 啱曬係大胃王嘅老豬細佬
食得出山葵嘅香 但唔會攻鼻 👃🏻
有別於一般壽司
蘭花梅子飯保留左壽司醋嘅微酸
仲加左淡淡嘅梅子甜香 💜
開胃得來仲好啱打卡添!
🐖🐖《隔山蛋牛》🐖🐖
🛑9.2/10🛑 💰$105💰
呢個老豬搶先試到頭啖飯 😎
慢煮牛柳粒肉質鮮嫩唔韌 唔會有肥膩感
溫泉蛋超流心 🥚
加埋個世一wasabi mayo醬 啱曬撈飯
枝豆、車厘茄都好夾~
反而🥦就唔算好夾 果日同老闆傾完
佢地最後決定轉彩椒 應該會爽口多汁d~
老豬daddy仲話要自己去encore添 🤭
味道:8.6/10
服務:N/A
環境:N/A
CP值:✴️ 中✴️
ENCORE:✅ (我全都要、隔山打牛)

📍One Poke Rock📍
大角咀博文街19號地舖

#米奇老豬_油尖旺區
#米奇老豬_日式
#米奇老豬_西式

#onepokerock #pokebowl #夏威夷拌飯 #魚生飯 #牛肉飯 #大角嘴美食 #大角咀美食 #健人餐 #高蛋白 #低卡美食 #高蛋白飲食 #低脂 #三文魚 #吞拿魚 #油甘魚 #蟹籽 #雞胸 #雞胸肉 #雞胸肉料理 #沙律菜 #羽衣甘藍 #慢煮雞胸 #日式定食 #夏威夷魚生飯 #pokehk #溫泉蛋 #牛魔王