2024-01-04
上網睇相見到餐廳裝修嘅格調好特別又帶有少少神秘,而且見到相片嗰啲牛扒好似好正。 所以牛魔王🐮嘅我就帶朋友陪我食! 意式肉丸酸種麵包 特色佢嘅肉丸係自家醬,食落唔會好實。 味道非常開胃,有茄汁同埋紅蔥頭爆香。 而酸種麵包都非常軟糯,咬落去煙煙韌韌。 封門牛柳配薯蓉黑松露紅酒汁 慢煮推介睇相就見到牛肉嘅中心仲係粉嫩嘅,而且個侍應埋嚟嘅時候介紹過原來佢哋係用慢煮嘅方式烹調,然後最尾再焗一焗。所以佢做到嘅程度係三成到五成熟。 所以咬落去啲肉汁必晒出嚟,牛肉味非常香。 出奇地佢切開晒上碟,竟然食落都唔會涷左。可能因為下面啲薯蓉熱辣辣,令到牛肉嘅溫度唔會下降得好快。茴香豬肉腸貓耳朵粉除咗有茴香味同豬肉腸嘅鹹香味之外,佢仲額外加咗啲芝士。 所以食落去清新之餘帶點creamy ,個味道都幾適中。 好適合一啲怕食白汁太膩,但係又想食少少芝士嘅朋友。 貓耳朵烚嘅時間啱啱好,仲係非常彈牙有咬口。 黑松露醬炸薯條特色嘅係原來佢嘅黑松露醬可以瘋狂添加❤️ 攞嚟送酒一流! 餐廳環境好有情調,而且服務都好好。 有少少選擇困難所以本身睇咗Menu好耐,侍應主動過嚟話介紹吓啲特色菜。 係性價比好高嘅西餐廳。👍🏻❤️
意式肉丸酸種麵包 特色
封門牛柳配薯蓉黑松露紅酒汁 慢煮推介
茴香豬肉腸貓耳朵粉
黑松露醬炸薯條
特色嘅係原來佢嘅黑松露醬可以瘋狂添加❤️ 攞嚟送酒一流!