1K
2023-02-16 10 瀏覽
柯士甸道位置比較靜, 看見紫色光管招牌, 好搶眼.  餐廳 名字幾特別:    我愛慢煮 HO HO.  我們眼球立即被鎖住了.餐廳設在地庫, 地方大, 裝修設計見心思.  Let's Go Adventure, 有花草樹木, 仿草地, 營幕,  閃燈,  poster,  夠新意.  打卡景點多.餐廳內好有大自然風味,  樹木,   矮檯座位, 配帆布椅及沙灘篷.   好浪漫還有鋼琴.   可以自彈自唱,   好適合拍拖.    另有長方桌,  大伙人聚餐或一家人開 party 也不錯.坐下先看餐牌.   有 Snack, Light meal, 沙律, 湯, Pizza,   主菜:  有牛, 羊, 雞, 豬, 海鮮,  意粉, 飯.  飲品和甜品.     從 Drink List, 我點了Red wine 澳州紅酒,   酒味微酸, 好開胃. 今晚 starter,  叫了 Mango and Shrimp salad  芒果蝦沙律, 大蝦有三隻, 蝦肉鮮爽, 芒果甜美, 沙律菜清新,  粟米, 車厘茄,  加上沙律醬汁配合, 開胃又醒神.食今晚主菜主角 Slow cook m
柯士甸道位置比較靜, 看見紫色光管招牌, 好搶眼.
還有鋼琴.   可以自彈自唱,
 好適合拍拖.
另有長方桌,  大伙人聚餐或一家人開 party 也不錯.
Red wine 澳州紅酒
Mango and Shrimp salad 芒果蝦沙律
食今晚主菜主角 Slow cook meat  慢煮肉.
美國頂級肉眼  U.S.  Prime  Rib Eye 12 oz   餐廳用慢煮低溫方式製作,  無須要求牛扒熟度.  牛扒已切成厚片, 伴有烤蔬菜, 翠玉瓜, 粟米,  車厘茄, 並有海鹽作吊味之用.
美國頂級肉眼 U.S. Prime Rib Eye 12 oz
牛扒 品質高,  入口軟綿肉質嫰滑, 煮得入味, 咬落啖啖肉汁, 口感佳, 牛味濃.
Classic red wine Lamb shank 15 oz  經典紅酒會羊膝.
羊後膝,  好大型, 份量足.
Classic red wine Lamb shank 15 oz 經典紅酒會羊膝
羊後膝經慢煮, 肉質真的不同.  好稔軟又唔幹身.  羊後膝好多肉,  調味好, 全無羊騷味,
有香草, 烤翠玉瓜, 紅蘿蔔,   車厘茄, 吃得健康.
餐後甜品, 特式的來個慢煮.   Red Wine Infused Pear with Gelato  慢煮紅酒梨子配綠茶雪糕.
用玻璃盛器,  擺設不錯.  梨子滲入紅酒變成酒紅色, 伴有綠茶雪糕. 襯著士多啤梨及藍莓, 好靚 .
梨子慢煮入口仍然爽, 又含著酒香,  一啖順滑雪糕, 一口紅酒梨子,  吃得美妙.
Red Wine Infused Pear with Gelato 慢煮紅酒梨子配綠茶雪糕
慢煮食物, 口感真的不錯.