2019-05-18
今日同朋友慶祝生日,嚟到尖沙咀金馬倫道嘅一間樓上西餐廳,店入邊嘅裝修十分舒服,勁有有古典英國的味道,之前跟朋友嚟過一次,氣氛唔錯。所以今次再介紹朋友過嚟食飯。今日慶生嘅地點就揀咗喺呢一度。唔知以為去咗中環的高級西餐廳!晚餐主菜嘅選擇十分之多, 價錢豐儉由人,加60幾蚊嘅價錢仲可以送埋沙律、餐湯及飲品。田園沙律感覺清新,不過蔬菜如果再新鮮啲就好。今日嘅餐湯係周打魚湯,好足料呀,淡淡忌廉入口又好濃。法式燒羊仔鞍點了五成熟,所以上枱嘅時候紅得鮮嫩。熟的程度處理得十分之好,加上適量的配菜,而且配上兩大件分量十足的羊仔鞍,食落去唔蘇有肉味。香煎比目魚配芝士蟹肉大啡菇比目魚都係烹調料理入邊比較難處理嘅一行,因為柔軟的魚肉好容易煎膿或者散。而呢一碟處理得唔錯,加上芝士焗大啡菇,好啱一啲唔想食得太heavy嘅朋友 最後散叫咗一個甜品,蘋果金寶配雪糕。新鮮熱辣焗起,食落去淡淡蘋果和牛油香味,作為今次圓滿的一餐生日飯。
田園沙律感覺清新,不過蔬菜如果再新鮮啲就好。
今日嘅餐湯係周打魚湯,好足料呀,淡淡忌廉入口又好濃。
法式燒羊仔鞍
點了五成熟,所以上枱嘅時候紅得鮮嫩。 熟的程度處理得十分之好,加上適量的配菜,而且配上兩大件分量十足的羊仔鞍,食落去唔蘇有肉味。
香煎比目魚配芝士蟹肉大啡菇
比目魚都係烹調料理入邊比較難處理嘅一行,因為柔軟的魚肉好容易煎膿或者散。 而呢一碟處理得唔錯,加上芝士焗大啡菇,好啱一啲唔想食得太heavy嘅朋友
最後散叫咗一個 甜品,蘋果金寶配雪糕。新鮮熱辣焗起,食落去淡淡蘋果和牛油香味,作為今次圓滿的一餐生日飯。