2022-11-07
今次去左蘭桂坊食日本菜呢到嘅宮崎牛好出名餐廳嘅佈置好有格調俾人嘅感覺好悠和同舒適真係奢華嘅享受Mocktail, Cocktail嘅選擇都好多🔸宮崎牛壽喜燒 $748🔸火炙鵝肝帶子卷 $218🔸雜錦松葉蟹棒天婦羅拼盤 $298🔸高知縣四万十川鰻魚釜飯 $498🔸Lychee Lover $108🔸Mango Fizz $78呢間餐廳真係好有feel,員工服務亦都好好👍 首先登場嘅係宮崎牛壽喜燒,餐廳嘅宮崎牛係A4級數,油脂分布得好靚,真係睇到我流哂口水🤤一份壽喜燒有五塊宮崎牛,壽喜燒嘅湯底十分香甜,將宮崎牛燒到五成熟左右就最perfect🤣粉嫩嘅肉質入口即溶,真係好幸福阿😆配料有金落、冬菇、大蔥同埋蒟蒻麵線,同個湯底好夾好好味😍火炙鵝肝帶子卷睇個名都已經好吸引,有帶子同鵝肝😍兩者估唔到咁夾,口感好豐富,火炙埋就更好味😋 雜錦松葉蟹棒天婦羅拼盤有好多野食,包括松葉蟹棒四件、沙𩺬魚一件、海鰻一件同野菜四件,全部都炸得好香見,而且唔厚粉,當中不得不提蟹棒嘅蟹味非常香濃,鮮味十足👅高知縣四万十川鰻魚釜飯真係非常唔簡單,所選用嘅係高知縣四万十川鰻魚,品質非常上乘,鰻魚即叫即燒,所以要等45分鐘。
呢到嘅宮崎牛好出名
餐廳嘅佈置好有格調
俾人嘅感覺好悠和同舒適
真係奢華嘅享受
Mocktail, Cocktail嘅選擇都好多
🔸宮崎牛壽喜燒 $748
🔸火炙鵝肝帶子卷 $218
🔸雜錦松葉蟹棒天婦羅拼盤 $298
🔸高知縣四万十川鰻魚釜飯 $498
🔸Lychee Lover $108
🔸Mango Fizz $78
高知縣四万十川鰻魚釜飯真係非常唔簡單,所選用嘅係高知縣四万十川鰻魚,品質非常上乘,鰻魚即叫即燒,所以要等45分鐘。百分外層燒到好脆口,魚味亦都好香,食落肉質鮮嫩,成個釜飯都洋溢着鰻魚嘅香味,好味到不得了🤤
我哋仲叫咗兩杯飲品,分別係Lychee Lover 同Mango Fizz,Lychee Lover相當特別,係用玻璃杯裝住一個荔枝波波,倒乳酸飲品落去時會慢慢溶化,打卡一流。飲落荔枝味濃郁😋 Mango Fizz就混合咗芒果、菠蘿同埋橙汁,飲落好清新同埋好涼快😍