2022-10-03 676 瀏覽
6月尾Rosewood先新開嘅意大利餐廳BluHouse,7月時趁生日就即刻book去試下先☺️餐廳分左兩邊,分別係走休閒風嘅BluHouse,另一邊就係儀式感重d嘅The Dining Room by BluHouse🥰咁身為注重儀式感嘅港女,生日就當然揀左去Dining Room啦😝由於餐廳都比較新,暫時係仲未有酒牌嘅,餐廳為表歉意所以為每枱客人提供一支餐酒嘅免費開瓶服務,不過我地當晚係唔記得帶嘅😂仲記得之前預訂嘅時候已喺網上睇過一次餐牌,當時只有à la carte,但當日下午上網再睇嘅時候竟然多了兩款set dinner,當晚到達餐廳後,店員本來都無俾set menu 我地睇,其後我地問佢先有,本來想試佢地個精選套餐,但可能太新嘅關係,果晚餐廳未能提供,所以我地直接揀左另一款套餐!先黎三款餐前麵包🌿BATTUTO DI VITELLO PIEMONTESE🌿MEZZI PACCHERI “BENEDETTO CAVALIERI”🌿BRANZINO MEDITERRANEO🌿MAIALINO SARDO DA LATTE CROCCANTE🌿BABÀ NAPOLETANO上枱後喺甜

先黎三款餐前麵包

🌿BRANZINO MEDITERRANEO

🌿BABÀ NAPOLETANO

上枱後喺甜品上淋上酒,再進行點火表演😎

🌿SELEZIONE DI FORMAGGI ITALIANI

我地現場無食,佢俾我地打包左返屋企,內有幾款芝士,乾果及nuts!(但我唔記得影相)

🌿CAFFE’ E PICCOLA PASTICCERIA

另外因為生日酒店特別送左蛋糕❤️

餐廳服務貼心,有主動多次提出幫我地合照,CP值也很高,不過如果下次再黎,我應該會揀返à la carte,套餐實在太飽了🤣
2022-07-21
生日