星耀廳

Lighthouse Café
餐廳: 星耀廳
資訊:

2023-02-23 5447 瀏覽
為慶祝生日,同朋友買左個慶生PACKAGE,包早餐同晚餐自助餐。先講下星耀廳既環境,樓底夠高,減低左個壓迫感,而且乾淨舒服。晚餐自助餐係有3.5小時可以食,對於我黎講時間非常充裕。係食物方面,五花八門的食物。最多人食既一定係海鮮類啦,當日有龍蝦、蟹鉗、青口、蝦同小龍蝦等。龍蝦係最多人夾,但我自己就中意食蝦同蟹鉗多D,比較鮮甜,其他就普通,而且我最中意既長腳蟹腳當日係冇,都幾失望!另一樣,覺得好食既係剌身,雖然只有4款的選擇,包括三文魚、帶子、甜蝦及油甘魚。每款都係好肥美呀,特別係帶子!係講熟食之前,想講左甜品先,因為呢到既甜品區,比我想像多好多,有面包布丁,各種既蛋糕仔,果凍,雪糕等等。每款食一樣,都已經飽曬了。點解熟食會留番最後講,因為覺得係咁多區域黎講,算係比較普通,有炒飯、咖哩、牛扒等。印象比較深刻係燒蝦同燒菠蘿。其餘既都唔覺有咩太大既驚喜。但整過環境同食物質素都唔錯,食完仲可以番上樓上休息。

但整過環境同食物質素都唔錯,食完仲可以番上樓上休息。
2023-02-11